کد خبر: ۴۲۵۴۲
۱۰:۰۵ -۲۶ خرداد ۱۴۰۱

افزایش تورم تولید با خاموشی واحد‌های تولیدی / قطع برق کالا را گران می‌کند؟

رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران گفت: افزایش هزینه‌های ناشی از قطع برق واحد‌های تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی، هزینه تولید و در نتیجه قیمت نهایی کالا و محصولات را برای مصرف کننده افزایش می‌دهد و در بازه زمانی کوتاه نرخ تورم تولید به شدت بالا می‌رود.

تولید برق

نشان تجارتمشکلات یکی پی از دیگری روی سر تولید کننده بخش خصوصی آوار می‌شود. قرار شده برق واحد‌های تولیدی در شهرک‌های صنعتی طبق جدول ارائه شده از سوی شرکت توزیع نیروی برق استان تهران قطع شود.

چند سالی است که مسئولان دولتی از رشد میزان اشتغال در شهرک‌های صنعتی بزرگ استان تهران خبرمی دهند در حالی که فعالان صنعتی در این شهرک‌ها از تشدید مشکلات که مانع رشد اشتغال شده گلایه دارند و انتقادات زیادی به سیاست‌های ضد حمایتی دولت‌ها دارند.

یکی از این مشکلات به قطع برق واحد‌های تولیدی مستقر در این شهرک‌ها بر می‌گردد. سال‌های گذشته هم با آغاز فصل گرما، قطعی‌های پراکنده برق آغاز می‌شد. امسال هم بر اساس نامه شرکت توزیع نیروی برق استان تهران، برق شهرک‌های صنعتی از ۱۵ خرداد امسال تا ۱۵ شهریور، یک روز در هفته از ساعت ۱۱ صبح تا ۱۱ شب قطع می‌شود.

در همین رابطه محمدرضا زهره وندی، رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران درگفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: واحد‌های مستقر در شهرک‌های صنعتی با مشکلات متعدد دست و پنجه نرم می‌کنند که هزینه‌های تولید را افزایش داده و فعالیت در زمینه‌های مختلف صنعتی – تولیدی را کاهش داده است. از تامین آب، برق، تلفن، گاز، راه و فاضلاب تا افزایش حق بیمه و دستمز کارگران، هزینه تولید کنندگان در شهرک‌های صنعتی چند برابر کرده است.

رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران گفت: تولید نیار به یکسری ابزارمانند نیروی کار، برق و انرژی دارد. زمانی که برق واحد‌های تولیدی – صنعتی به موقع و مستمر تأمین نشود قطعاً فعالیت نیروی انسانی در این واحد‌ها نیز دچار مشکل می‌شود و در نهایت تولید در این بخش‌ها متوقف می‌شود.

زهره وندی گفت: تعطیلی اجباری واحد‌های تولیدی بار مالی سنگینی بر عهده تولید کنندگان می‌گذارد. خاموشی دستگاه‌های صنعتی در یک روزخسارت‌های زیادی را به بخش تولید کشور وارد می‌کند.

وی تصریح داشت: بیکاری و بلاتکیفی کارگران و سایر نیروی‌های انسانی فعال در یک مجموعه تولیدی نکته مهم در زمان قطعی برق است که دولت با ابلاغ جدول قطعی برق، تعیین نکرده که هزینه یک روز تعطیلی کارگر را چه کسی باید تقبل کند! قطعاً به عهده کارفرمایان واحد‌های صنعتی است که این زیان زیادی را به بخش تولید وارد می‌کند.

رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران گفت: اگر تولید کننده ناگزیر به پرداخت هزینه‌های اجباری شود راهی به جزء افزایش قیمت تولید ندارد و درانت‌های این زنجیره، قیمت کالا‌ها و محصولات تولیدی افزایش خواهد داشت.

زهره وندی می‌گوید: سال هاست بخش تولید کشوربا این مشکل روبروست، اما دولت هیچ گاه تمهیدی برای رفع این مشکل نداشته و تنها به ارائه جدول خاموشی بسنده می‌کند.

وی تصریح داشت: بخش خصوصی با این سیاست‌های اشتباه هر روز نحیف‌تر شده و این بخش برای ادامه فعالیت‌های خود ناچار باید هزینه‌های تولید را بدست بیاورند وراهی جزء افزایش هزینه تولید ندارد.

به گفته زهره وندی؛ زمانی که هزینه تولید بالا برود هزینه مصرف کننده نیز افزایش خواهد داشت. تبعات مدیریت ناصحیح دولت در بخش تولید گرانی کالا و محصولات مختلف تولید داخلی، مصرف کننده نهایی را متضرر می‌کند.

رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران گفت: شرایط مشابه همین وضعیت سال گذشته هم برای تولید اتفاق افتاد. در آن زمان ناکارآمدی دولت را عامل اصلی قطعی برق واحد‌های تولیدی می‌دانستند، اما دولت سیزدهم که مدعی تیم اقتصادی کارآمد است چرا همان اشتباه سال‌های گذشته را تکرار می‌کند و کلید قطع برق واحد‌های تولیدی در شهرک‌های صنعتی را روشن کرده است!

این فعال بخش خصوصی ادامه داد: نرخ تورم در تولید افزایش می‌یابد و این موضوع به واحد‌های خُرده فروش سطح بازار هم خواهد رسید و قیمت کالا و محصولات تولید داخل در بازه زمانی کوتاه افزایش خواهد داشت.

وی تأکید داشت: هر استارت دستگاه‌های صنعتی از عمر مفید آن می‌کاهد. به غیر ازافزایش هزینه‌های تولید و گرانی کالا، فرسودگی و کاهش عمر دستگاه‌ها خسارت‌های زیادی را به بخش تولید وارد می‌کند، ماشین آلات صنعتی که به دلیل تحریم‌ها واردات آن سخت و تعمیر آن‌ها هزینه‌های سنگینی را خواهد داشت!

منبع: اقتصاد24
ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون